Tablinum Tijmes - werkwijze
15341
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15341,bridge-core-2.4.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-24.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive

Werkwijze

Intake

Bij een vrijblijvende intake maak ik graag kennis met u om te luisteren en te “voelen” welke vragen en ideeën er leven. Daar er een verbinding gelegd wordt van zowel de binnen als buiten ruimtes zal er een inventarisatie plaatsvinden van de aanwezige elementen.

Het 1e gesprek is vrijblijvend en vindt altijd plaats op de locatie. U kunt zelf al veel voorwerk verrichten door het verstrekken van plattegronden (via gemeente of kadaster).


Bij een 2e gesprek worden er verschillende schetsen gepresenteerd om de mogelijkheden af te tasten. Tijdens dit gesprek ontstaat er een creatief proces waarbij de basis gelegd wordt voor een vervolg.


Bij het 2e gesprek komen ook globale financiële aspecten aan bod.


U kan altijd een afspraak bij de verschillende gerealiseerde projecten, zodat u zelf kunt zien en ervaren wat Tablinum Tijmes BV doet!

Tijdens deze fase wordt de door u goedgekeurde schets verder uitgewerkt. Hierna wordt bepaald welke materialen er worden toegepast. Hierbij gaat onze voorkeur uit naar eerlijke, natuurlijke en zo min mogelijk milieu belastende materialen. Ook wordt er een helder financieel plan gepresenteerd zodat u precies weet waar u aan toe bent en de juiste keuzes kunt maken.

Ontwerp fase

Definitief plan

Alle ideeën en concepten uit de ontwerpfase worden uiteindelijk samengevoegd tot een definitief plan. Hier komen alle aspecten samen; Duurzaamheid, Lichtbeleving, Esthetiek, Gebruiksvriendelijkheid en Veiligheid.

We kunnen voor uw beeldvorming ook een 3-d presentatie en of maquette maken!

De bouwtechnische fase wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met een bouwkundig bureau.
Hier wordt het plan vervolgens uitgewerkt en de constructies berekend. Dit is allemaal nodig voor het Nederlandse bouwbesluit. In deze fase wordt het plan definitief voorgelegd aan de gemeente en eventuele bestekken uitgewerkt.

Bouwtechnische fase

Uitvoering

Het ontwerp kan geheel door ons worden uitgevoerd. Wij hebben de vakkennis en vaardigheden om de bouw of tuinaanleg te realiseren. Dit kan geschieden volgens een vaste prijsafspraak (aanneemsom) of op nacalculatie (regie).
Tevens is het mogelijk dat u zelf bepaalde zaken ter hand neemt. Dit kan kostenbesparend voor u werken.


Bij de bouw en aanleg maken wij zoveel mogelijk gebruik van natuurlijke, milieuvriendelijke materialen. Hierbij worden soms oude technieken of materialen gebruikt. Denk hierbij bijvoorbeeld het gebruik van leem of oude houten balken. Hiermee geven wij al onze ontwerpen een uniek uiterlijk.