Te koop - Tablinum Tijmes
13383
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-13383,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive
 

Te koop

Een indruk van dit prachtige huis

Hier treft u een sfeer impressie van het huis en de omgeving.

Aan de Dalenk 21 A in Loenen staat dit natuurlijke huis te koop. Een huis dat bestaat uit twee vleugels welke gedragen worden door 7 eikenboomstammen. De vorm van het dak, de kleur van de muren zijn zodanig gekozen dat ze op organische wijze opgaan in hun omgeving. Op de Veluwe komt van nature okerkleurige leem voor, vandaar dat de muren ook in deze kleur zijn uitgevoerd. In het huis bevinden zich geen dragende muren, dat geeft ruimte voor een volledig vrije indeling. Beide woonvleugels maken een omhullende beweging gericht op het zuiden, zodat de warmte van de zon optimaal wordt benut. Dit werkt tevens energiebesparend. Het huis heeft energielabel A. De ruimtes aan de voorzijde – de noordzijde – zijn vooral functioneel ingericht en hebben kleinere ramen. Het huis bestaat uit grote leefruimten, een kantoor en 3 tot 4 slaapkamers. Op het perceel met een oppervlak van circa 1.6 Ha bevindt zich tevens een bijgebouw met een vloeroppervlak van circa 250 m2. Dit gebouw heeft een bedrijfsbestemming.

Tablinum Tijmes
Tablinum betekent in het Latijn: “de kamer waar wordt ontworpen, waar nieuwe ideeën worden gecreëerd en uitgewerkt”. Deze ruimte lag vaak naast de binnenplaats en verbond zo de binnenruimte met de tuin erbuiten. Dit is de essentie voor dit bijzondere huis. De organische architectuur gaat uit van een harmonische verbinding met het gebouw, zijn omgeving en de mens. Het ontwerp van het huis is gebaseerd op een dubbele spiraalvorm, een vorm die in het oude Griekenland symbool stond voor water en leven, terwijl het voor de Vikingen symbool stond voor de balans tussen dag en nacht. In de oosterse filosofie lijkt het yin-yang symbool op een dubbele spiraal dat symbool staat voor natuur en evenwicht.

Tablinum Tijmes - natuurlijk huis te koop in Loenen foto 10